torsdag 30 januari 2014

Hund som inte vill gå till dagis

En hund som tydligt försöker förklara för husse att han inte alls vill gå ut :)




onsdag 22 januari 2014

Jourhunden Marietta

Marietta är en fin och lekfull dam som bor i jourhem i Sverige:

"Marietta är en glad och aktiv dam. Hon har leksinnet kvar och vill gärna busa lite både med människor och sina hundkamrater. Hon springer glatt omkring och delar ut kärleksbevis både till höger och vänster. En liten mys-stund tackar hon heller inte nej till. Hon är godmodig och balanserad till temperamentet. Marietta har kamrater av båda könen och en naturlig auktoritet över de yngre hundarna. Vi söker nu till vår rara och pigga Marietta ett livslångt och tryggt hem där hon får bli en älskad familjehund. Marietta vill väldigt gärna bo med en glad hundkamrat."
Läs mer om Marietta här!


måndag 6 januari 2014

Arlanda 1/12

Här är några bilder från när Bob, Amico och Carola anlände till Arlanda för att börja sina nya liv


lördag 4 januari 2014

Pinsamma hundmöten

Vilken hundälskare vill inte kunna ta långa, sköna promenader tillsammans med sin/sina hundar? Man tänker sig solsken, fågelkvitter och en nöjd hund som går snällt vid sidan och njuter lika mycket som man själv gör av den härliga promenaden.
Men så blir det ju inte riktigt alltid. Rätt vad det är står man där med en hund som hoppar i andra änden av ett sträckt koppel och skäller sig hes mot en mötande hund och det är fullkomligt omöjligt att få kontakt förrän den andra hunden är ur sikte.
Man börjar kanske omedvetet att korta upp kopplet så snart man får syn på en annan hund, man får känslan av att de andra hundägarna tittar snett och att ens älskade hund uppfattas som aggressiv. Snart känns inte promenaden alls lika rolig utan mer som ett ont måste. Det blir pinsamt, man kanske känner sig som en dålig hundägare och man börjar ta omvägar och är på helspänn redan innan man går ut genom dörren.

Jag vet att det här är ett problem som många upplever, så jag vill gärna tipsa om en artikel jag sparat: Att träna bort aggression och rädsla utan korrigeringar
Givetvis kan olika metoder passa olika bra för olika hundar, men denna har hjälpt med min egen skrutt som tycker att andra hundar är lite läskiga.