onsdag 31 juli 2013

Hund-appar

Sitter här igen och kollar igenom Expressens hund-artiklar och hittade "20 roliga och smarta appar för hundägare".
Eftersom jag har en liten dam hemma som tycker att tricks är bland det roligaste som finns (förutom vattenpölar) så tog jag nyss ner den som heter Cool Dog Tricks. Ska titta igenom den lite och se om det är något att ha :)

Länk till Expressen!

söndag 28 juli 2013

Ett Renrasigt Helvete

För att fortsätta på samma spår som i föregående inlägg länkar jag här nedanför till en dokumentär som på svenska kallas för "Ett Renrasigt Helvete".
Känsliga tittare varnas då vissa bitar kan vara jobbiga, men bit ihop och stålsätt er en stund och se denna 59 minuter långa dokumentär om hundar som avlas för sitt utseende istället för hälsa/funktion.
(Dokumentären är på engelska, utan svensk text)

Sjuk Djurvård vs Djursjukvård

Expressen har på senaste publicerat en hel del inom ämnet "hund", vilket jag tycker är superkul! Under lugna stunder på jobbet sitter jag och gör tester som ska berätta för mig vilken hundras som passar mig, om min hund är lycklig osv. Man får ta resultatet med en nypa salt, men ja, enligt Expressen passar jag ihop med en terrier och mina hundar verkar må bra.
Hur som helst. Caroline tipsade mig om en artikel som dykt upp om "Hundar som tvingas leva i en missbildad kropp", där veterinären Eva Hertil tar till orda och vågar ta upp något så känsligt som "sjuk" avel. Det handlar alltså om hundar/raser som avlas hårt på utseende istället för hälsa.
Läs, fundera, och tyck till!

Ni hittar artikeln här!

måndag 22 juli 2013

Snabbvisit i hägnet

Helgen som var hade jag äran att få åka ner och besöka några av de underbara hundarna som bor i hägnen i Cernavoda.
Det blev en kort men intensiv dag, och den mesta av tiden spenderade jag med dessa tre fantastiska tjejer:


Jag säger bara; Herregud vad jag önskar att jag kunde ta hem dem alla tre! Så otroligt goa, vänliga och kärleksfulla.
Alfonsa, så sprudlande glad att jag knappt fick några bilder på henne för hon ville mest bara pussas hela tiden (med både mig och kameran).
Eusebia, lilla söta Eusebia, som viftade så mycket på svansen att hela den lilla kroppen gungade fram och tillbaka.
Marini, den lilla något blyga tjejen som till en början helst stod och slickade på mitt ben medan de andra gjorde vad de kunde för att nå upp till ansiktet, men som samtidigt var den som ville vara så nära som möjligt och som efter en stund kom och la sig bredvid mig där jag satt.
Jag hoppas verkligen att ni alla får komma till kärleksfulla hem snart, så att ni får mysa på soffan så som ni förjänar <3

onsdag 17 juli 2013

FIDO

Google Glass-tekniker har tillsammans med ett gäng från universitet Georgia Institute of Technology utvecklat en väst som är tänkt att kunna användas av hundar för att skicka signaler till sin ägare/ledare. Hunden biter/tuggar alltså i västen för att skicka en signal, för att kunna "göra sig hörd" även på avstånd.
Himla smart grej måste jag säga, tack Caroline för tipset!

"...Tanken är att FIDO i första hand kunna hjälpa funktionshindrade. Andra användningsområden är poliser eller bombtekniker som kan låta en hund meddela på håll att de stött på en skadad person eller vilken typ av bomb de hittat..."


Läs mer HÄR!



fredag 12 juli 2013

Moffarna på äventyr

Förra veckan tog jag och sambon med oss varsin hund på varsitt tåg och åkte upp till Luleå för lite semester. Det innebar 14 dryga timmar per väg, men vi är så otroligt stolta över våra små guldklimpar som i princip snarkade sig igenom båda resorna.
De fick sova ett par nätter på hotell och en natt hemma hos "morfar". "Morfar" vaknade på natten med en trött svart nos rätt i ansiktet, det var ju inte så lätt för Harry att förstå att den lilla tältsängen var en enmanssäng! ;)
Här en bild på våra älskade monster och min systers fina border terrier Fanny, en underbar dam på snart 9 år:



tisdag 2 juli 2013

Lämna inte hunden i bilen

Här testar en amerikansk veterinär hur varmt det faktiskt blir efter bara 30 minuter i bilen på sommaren.