torsdag 30 maj 2013

Tre fina nykomlingar i svenska programmet

Marietta, Becka och Capuccino - Tre sockersöta hundar som söker nya, härliga hem i Sverige:


"Marietta är en glad och aktiv dam. Hon har leksinnet kvar och vill gärna busa lite både med människor och sina hundkamrater. Hon springer glatt omkring och delar ut kärleksbevis både till höger och vänster. En liten mys-stund tackar hon heller inte nej till. Hon är godmodig och balanserad till temperamentet. Marietta har kamrater av båda könen och en naturlig auktoritet över de yngre hundarna. Vi söker nu till vår rara och pigga Marietta ett livslångt och tryggt hem där hon får bli en älskad familjehund. Marietta vill väldigt gärna bo med en glad hundkamrat."
Läs mer om Marietta här!



"Becka hittades på gatan i Cernavoda – inte långt från hägnet. Hon var klart desorienterad och mycket rädd. På hennes beteende märktes att hon inte var van att vistas ute på gatan – så hon har antagligen haft en ägare som nyligen övergett henne och nu visste hon inte hur hon skulle bete sig. Becka sörjde sitt tidigare liv. Hon satt inledningsvis långa stunder och bara tittade ut i fjärran – som om hon väntade på någon. Med tiden har hon fäst sig vid personalen i hägnet och blir mycket glad när de ropar på henne och kelar lite. Även vi som besöker hennes hundgrupp får klappa henne och mysa lite. Becka är pigg, social och godmodig och vill gärna söka närhet. Hon är också god vän med de andra hundarna i sin grupp och befinner sig rangmässigt någonstans i mitten. Becka vill inget hellre än att ha tillhörighet så nu söker vi för hennes räkning en kärleksfull familj som välkomnar henne med öppna armar. Becka kommer att bli en härlig familjehund och sprida glädje omkring sig. Det får gärna finnas en trevlig hundkamrat i hemmet och Becka kan också tänka sig bo tillsammans med en katt."
Läs mer om Becka här!



"Capuccino är en mycket stilig herre med stort hjärta. Han öser kärlek över sina utvalda människor. Han har en stark personlighet och mycket viljestyrka. En trofast kamrat med lite egna principer. Den som vinner hans vänskap och respekt har en kamrat för evigt. Bland de andra hundarna har Capuccino en ledande roll. De yngre hundarna viker sig självmant för överhögheten. Vi söker för vår fine Capuccino ett livslängt, erfaret och tryggt hem där han får bli viktig och delaktig. Han delar gärna sitt hem med en trevlig tik. Barn under skolåldern bör inte finnas i hemmet."
Läs mer om Capuccino här!

onsdag 22 maj 2013

Glee

Nu har även fina Glee fått komma med i det svenska programmet :)


"Glee är en hund som säkerligen haft en svår bakgrund. Hon hukar sig instinktivt när man gör en hastig rörelse – tecknet på att hon antagligen blivit både slagen och sparkad. Hon har dock kvar viljan att bli vän – och vill det väldigt gärna bara hon får samla mod en stund. När kontakten etablerats får vi klia och kela och Glee njuter ohämmat av uppmärksamheten. Skarpa ljud och höga röster skrämmer henne också. Vi söker nu för vår underbara Glee´s räkning ett lugnt och förstående hem där hon får utvecklas till sin fulla potential i egen takt. Hemmet bör inte vara centralt beläget i en stad och det bör heller inte finnas barn under skolåldern där. Glee vill däremot väldigt gärna bo med en snäll hundkamrat som kan hjälpa henne tillrätta i det nya livet. Hon kommer även att kunna bli god vän med en katt."
Läs mer om Glee här!

söndag 19 maj 2013

Hobart & Adli



"Mitt i den stekheta sommaren kom hon traskandes, Livia, den äldre, närapå blinda tik som så vunnit våra hjärtan genom sitt mod. Hon kom självmant till det nya hägnet, i sällskap av sina tre, ca 8 veckor gamla valpar. Hela den lilla familjen var svårt medtagna men har nu återhämtat sig bra. Mamma Livia har fått ett hem i Sverige redan. En tikvalp fick snabbt hem i Italien. Vi presenterar nu för Hundhjälpens räkning, unge Hobart."
Läs mer om Hobart här!


"Ute på ett fält utanför Cernavoda siktades en mager hund. Personal från hägnet åkte dit för att se om det var ett fall där de behövde ingripa – vilket det sannerligen var. Hunden var mager som en sticka med en päls som var en enda smutsig tova. Han var svårt angripen av parasiter både ut- och invärtes. Inte nog med detta – ena ögat var en stor varböld som plågade honom. Trots sin utsatta situation blev Adli mycket glad att hittas – han viftade matt på svansen och visade sin välvilja. Det infekterade ögat gick inte att rädda och har nu avlägsnats, vilket inte påverkar livskvaliteten för Adli det minsta."
Läs mer om Adli här!

lördag 11 maj 2013

Presentation av HHs medlemmar - Madde

Jag har tänkt ett tag nu att det vore kul att få veta lite mer om Hundhjälpens medlemmar. Eftersom jag uppdaterar en del här på bloggen ger jag härmed mig själv äran att börja presentera mig och mina hundar lite kort.


Jag heter alltså Madde, och jag bor i Stockholm tillsammans med min sambo Leo och våra två vildar Lily & Harry.
Jag kommer från början från Luleå, flyttade utomlands hösten 2008, träffade Leo, kärade ner mig i honom och i somras landade vi båda i Sthlm igen för att bo och jobba här. Jag jobbar med IT-support men det största intresset är (och har alltid varit) djur. Blev hästfrälst ungefär i samband med att jag lärde mig gå och kallade länge stallet för mitt andra hem, men nu för tiden är det hundarna som får all min fritid. Mina syskon brukar säga att jag är lite som en terrier; liten och söt, men klättrar på väggarna och blir jobbig om jag inte aktiveras tillräckligt.


Här har vi vårt lilla yrväder Lily.
Lily är en Jack Russel-blandis på snart 2 år som vi köpte medan vi bodde på Irland.
Den här lilla tjejen är spänstig som få, snabb som blixten, imponerande smart och har en enorm personlighet. Hon älskar mat, bollar, pinnar, kottar och att hälsa på hos "farmor och farfar". Hon håller noggrann koll på samtliga familjemedlemmar och blir lätt orolig om någonting är annorlunda eller om matte eller husse är borta sent på kvällen. Sover gör hon helst i mitten av sängen och under täcket, och hon luktar popcorn & får hängöra när hon är riktigt trött.
Hon kan en del tricks och vi planerar att börja träna agility till sommaren.


Sist men inte minst har vi Harry, vår lille rumän.
Harry är omkring 4 år gammal och kom till oss i december förra året. Kopplet var lite läskigt de första dagarna, likaså TVn och lillasyster Lily, men efter knappt en vecka var det som om han aldrig bott någon annan stans. Numera jagar han glatt lillsyrran runt hela lägenheten så att mattor, blommor och bord byter platser. Harry är väldigt matglad och blev väl lite besviken när han fick förklarat för sig att det inte är OK att hoppa jämfota upp på köksbordet och ta för sig av människomaten. Han snarkar när han sover, låter som Chewbacca när han leker och blir ibland så glad att han inte riktigt vet vart han ska ta vägen = han sätter sig ner och stampar jättejättefort med framtassarna, viftar supermycket med svansen och låter som en liten hamster. Eller så lägger han sig på golvet med benen åt alla håll och ålar omkring så en liten stund.
Han vet även att matte alltid har godis i fickan, och i dagsläget tränar vi för en bättre kondis och lite allmän vardagslydnad.


Vill du och/eller dina hundar vara med på bloggen?
Kommentera det här inlägget så tar jag kontakt med dig! (glöm inte epost-adress)

tisdag 7 maj 2013

Årets första bad för Raimond

Idag vågade jag låta hundarna få bada för första gången i år :) Raimond som har bott hos oss i lite mer än 1 år var till en början inte speciellt förtjust i att bada! Han kunde gå i och blöta tassarna sen var han nöjd.
Men nu har han börjat fått lite mera smak för det och springer rakt ut i vattnet.
Efter att ha plaskat en liten stund så letade han på första bästa skugga att lägga sig i.


torsdag 2 maj 2013