torsdag 29 september 2011

Varför hjälper ni inte...?


När jag för några år sedan stod i ett gatuhörn och delade ut flygblad mot djurförsök, så fick jag ibland kommentarer som "Men varför hjälper du inte barnen istället, du som har ett så stort engagemang?".

Ja... i början kunde jag svara att det redan finns många människor och organisationer som hjälper barn. Det behövs några som hjälper djuren också. Efter ett tag så slutade jag att svara, utan mumlade bara något i stil med "Mmm...".

Idag ser jag med jämna mellanrum kommentarer på Facebook att vi borde hjälpa hundarna i Sverige i första hand. Jag förstår inte alls den tanken. Med den logiken borde vi inte hjälpa människor, fr.a. barn som drabbas av svält- och naturkatastrofer, i länder som vi knappt har hört talas om, utan istället enbart hjälpa de barn som far illa i Sverige.

Ett liv är ett liv. Villkoren för ett liv begränsas i första hand inte av nationsgränser, utan av allas våra nödvändiga behov. Frihet från hunger och törst, frihet från smärta och sjukdom, etc. Naturligtvis ska någon som lider få hjälp, oavsett var individen råkar befinna sig. Tack och lov så finns det människor, föreningar och organisationer som hjälper hundar i Sverige. Tack och lov så finns det de som hjälper hundarna i Rumänien.

Däremellan så finns det människor som mestadels ställer konstiga frågor...

måndag 26 september 2011

Men en sådan liten stackare!


Lilla Abril är en ny hund i adoptionsprogrammet och bilden ovan visar hur hon gömmer sig under en trapp. Hon trivs inte i hägnet, det är på tok för många hundar där enligt henne och det gör att hon känner sig otrygg. Ofta kan man på hägnbilderna se hur hundarna känner sig obekväma pga kameran. Men det här handlar om något annat. På hennes presentationssida så ser man ännu tydligare att hon inte mår bra. Måtte hon få bli adopterad snart av någon som kan ge henne den kärlek och trygghet som hon så väl behöver.

Om det dröjer med att hon blir adopterad, så kommer hon under tiden att tas hem till någon av personalen. Det visar hur måna de är om hundarna! Problemet är bara att flera av personalen redan har omhändertagna hundar i sina hem. Här kan du läsa mer om Abril.

tisdag 20 september 2011

Underbar bild på Blitz


Som webmaster får jag då och då bilder på hundar som finns i vårt adoptionsprogram. Många bilder har något speciellt över sig, som denna bild på Blitz. Det ser ut som han säger "ta mig om du kan" och att han dessutom lipar retsamt åt djurskötaren.

Blitz verkar vara en hund som man bara har kul tillsammans med. En hund som får en att skratta gott varje dag. Men så är det ju med de flesta av de rumänska gatuhundarna - de har sina egenheter, sitt tydliga språk och sprider glädje omkring sig. De är glädjespridare helt enkelt.

Blitz söker ett hem. Här kan man läsa mer om honom.